Бохо или Класически стил?

Бохо или Класически стил?

Bohemian style colors (Бохо)

Така нареченият бохемски или бохо стил е много популярен в последно време и голяма част от младоженците избират именно този стил за техните сватбени снимки. Той се популяризира през 60-те и 70-те години като стил на обличане и олицетворява свободата, свободният дух и хармонията между човека и природата. Характерно за бохемският стил е семплият грим, семплото облекло, естествените материи и цветове, съчетани с разнообразни аксесоари. Пример за това са цветя в косата, различни пръстени, гривни и др. Фотографията в бохо стил набляга на естествената светлина, неутралните и земни цветове като бяло, зелено, синьо и оранжево/кафяво. Това предава на снимката усещането за свобода и свързаност на човека с природата. Бохо стилът е включен само в нашия ЗЛАТЕН ПАКЕТ.

Classic colors

При класическото заснемане, което ние предлагаме, наблягаме на естествените цветове и само лека корекция на наситеността. При този стил се използва както естествена светлина, така и светкавици, за получаване на по-драматични кадри. По този начин могат да се правят снимки в по-тъмни затворени пространства, които не са характерни за на бохемският стил. Класическият стил на заснемане е особено подходящ когато има подчертан цветен мотив на сватбата – пъстра украса или наблягане например на лилаво, синьо или жълто в съчетание с бяло. При този стил са подходящи и елегантните бижута и аксесоари, стилната прическа и изискана сватбена рокля. Класическите цветове са нашия основен стил на снимане. Него можете да го изберете и в трите ни пакета: СТАРТ, ПРОМО и ЗЛАТЕН.

Разбира се, който и стил на заснемане да изберете, не трябва да се чувствате задължени да се придържате строго към особеностите на различните стилове. Също така и към двата стила е включено и ретуширане.

Ако се колебаете с избора си, ние сме винаги насреща за въпроси и съвети. Харесайте нашата Фейсбук страница, това ще ни накара да се почувстваме специални.

Ретуширане? Какво е ретуш?

Ретуширане? Какво е ретуш?

Какво е ретуширане? Ретуширането е неизменна част от обработката на дадено изображение. За да завърши като готов продукт, всяка снимка започва от заснемането в суров формат (.RAW). В този формат се съдържа много повече информация, отколкото в завършеният и готов за споделяне вариант (.JPEG). След като е заснет желаният кадър, всяка една снимка минава през последваща обработка – именно ретуш. В някои случаи снимките остават с базова обработка, а в други случаи – обработка и ретуш. Най-често при ретуширането се отстраняват несъвършенства по кожата (пъпки, белези, бръчки и др.), омекотява се кожата, коригират се неприятни сенки или някои нежелани отблясъци (в това число и премахването на червените очи).

Понякога, когато е наложително при ретуша се коригират и дадени черти от лицето и тялото, отстраняват се и нежелани “обекти” от изображението, които е било невъзможно да се отстранят при заснемането (например уличен знак, шахта, рекламен надпис и др.).

Крайната цел на обработката и ретуша, разбира се е да направи даденото изображение по-приятно и по-въздействащо. Естествено, както с всяко нещо, не трябва да се прекалява и с обработката, тъй като съществува голям риск снимката да изглежда неестествено и отблъскващо.

Е надявам се да съм успях да ви обясня какво е ретуширане.

Ако се колебаете с избора си, ние сме винаги насреща за въпроси и съвети. Харесайте нашата Фейсбук страница, това ще ни накара да се почувстваме специални.